Vaša Korpa
Responsive image
Korpa je prazna.

Besplatna isporuka za kupovinu preko 3.000,00 RSD

 
logo.png
Kako zabaviti nemirnu mačku

Kako zabaviti (nemirnu) mačku – najbolje igračke za mačke?

  • Objavljeno
  • 29.06.2021.

Kućne mačke se najčešće nalaze zarobljene unutar zidova i koliko god imale urođen instinkt lovca, ukoliko se ne podstiče on se može vremenom gubiti i lako možete nakon nekog vremena dobiti jednu lenju i pasivnu mačku. Zato bi bilo idealno ukoliko mačka već ne provodi vreme napolju loveći svoj plen, istraživajući i igrajući se, da joj tu urođenu naviku pokrenete ili pojačate. Drugi tip mačaka, potpuno suprotan, su nemirne mačke koje bi najviše i najradije da se igraju dok vi spavate.

I jedan i drugi tip mačaka ima svoje prednosti i mane ali činjenica je da igranje i igračke ne mogu da odmognu već samo pomognu. Sve na šta biste pomislili da bi vam olakšalo da imate, neko je već smislio i napravio umesto vas a na vama je jedino da odaberete ono što je najbolje za vas i vašu mačku.

Mačke su najnemirnije u ranjim jutarnjima satima kada najčešće ljudi najviše vole da spavaju. Ukoliko je vaša mačka nemirna u ovo vreme postoji nekoliko načina kako da je umirite i zabavite.

Radoznalost je ubila mačku

Kako zabaviti mačku i koje su najbolje igračke za tu namenu? Mačke su radoznala bića, samim tim sve što može okupirati njenu pažnju ujedno je i način da se mačka zabavi i razonodi. Ukoliko je mačka posebno nemirna i to vam smeta ili vas remeti u bilo kom momentu, potrebno je napraviti joj njeno mesto za igru i odmor kako ne bi uznemiravala vas. Ukoliko je vaša mačka s druge strane pasivna i nezainteresovana za igru potrebno je pokrenuti joj radoznalost i aktivnost.

Za obe namene služe razne interaktivne, kreativne i pokretne igračke ali i penjalice, grebalice kao i kućice i ležaljke

Nemirna mačka

Suština je da mački napravite udoban kutak sa toplim ležajem jer mačke vole kada im je toplo. Pored toga trebala bi imati pristup raznim igračkama koje će je zabaviti i pokrenuti ili će je sprečiti da vas budi ili uznemirava kada to ne želite.

Igranje raznim igračkama je mnogo više od pukog zabavljanja za vašu mačku jer one će je podstaći da pokrene svoju urođenu lovačku prirodu. Igranje održava i kondiciju i spretnost i sprečiće je da bude lenja (što je čest slučaj sa kućnom mačkom koja dobija sve na gotovo).

IGRAČKE ZA VAŠU MAČKU

Ukoliko želite da se vaša mačka zabavlja satima i pritom bude okupirana i zadovoljna priuštite joj neku od interaktivnih igračaka ili udobnih ležaljki iz Pet Republic pet šopa .

Igračke se dele na one za glodanje, igranje i razvijanje inteligencije

Grebalica za mačke

Mačke prosto moraju da koriste svoje kandže, a kako ih ne bi koristile na vašem nameštaju priuštite joj grebalicu za mačke koja ujedno služi i za ležanje i odmor ali i za igru. Ovo je igračka koja je ujedno i vrlo korisna jer će joj okupirati pažnju na neko vreme i usput može i odremati ali i zadovoljiti svoju potrebu za grebanjem i igrom. U sklopu grebalice nalazi se i kućica u kojoj može boraviti kao i penjalica na kojoj se može zabaviti.

Grebalica za mačke

Ova vrsta igračaka dolazi u raznim varijacijama i u različitom rasponu cena, u ponudi su samo grebalice, grebalice sa penjalicom kao i grebalice sa postoljem za odmor ili sa kućicom.

Loptice i miševi za igru

Mačka voli pokretne igračke i zato su loptice i miševi za igru odlični da se zabavi i pokrene svoje instinkte. Loptice su napravljene od različitih materijala i za različitu su namenu. Ukoliko je vaša mačka nemirnija i potrebno joj je mnogo više aktivnosti, nabavite joj loptice ili miša koji vibriraju, svetle, kreću se sami ili proizvode neki zvuk. Zanimljive su loptice koje u sebi sadrže igračku koja zvecka što joj može biti posebno intresantno ili elektronsku lopticu koja se kreće sama. Takođe izdvajamo i plišanog miša na navijanje koji vibrira i koji može satima animirati mačku.

Miševi - igračke za mačke

Ove vrste igračaka popularne su i zbog cene jer se radi o izuzetno jeftinim igračkama za mačke koje možete pronaći u našem online shopu.

Laser za mačke

Laserski pokazivač je jedna od najzabavnijih igračaka za mačku a ujedno i njenog vlasnika. Lov na crvenu tačku na zidu ili podu pokrenuće čak i lenju mačku. Iako se vodi polemika da li je ovo dobro ili ne za mačku, jer fizički ne može da uhvati “plen”, ipak postoji mnogo toga korisnog što može da se postigne laserom. Ne zaboravimo da su mačke lovci i jako su radoznale i samim tim iskoristite laser kao uvod u igru kako biste je pokrenuli. Pustite je da istražuje i usmerite crvenu svetlost na određene “nagrade”, pokažite joj nešto što može da uhvati – hranu, druge igračke i slično. Nakon što joj crvena tačka pokrene radoznalost i zaintrigira je ona će biti spremna za još igara i za tu namenu služe ostale igračke koje navodimo. Nakon igranja joj dajte hranu i tada ćete i vi i vaša mačka biti mirni i zadovoljni.

Jedno od efikasnijih rešenja ovog problema lova za nepostojećim plenom, jesu kombinovane igračke laseri koji se sastoji iz više delova (lopte, plišane igračke i lasera) koji su i pojedinačno vrlo interesantni a zajedno daju pametnu igračku koja je verovatno i najzanimljivija igračka za vašeg ljubimca. U ovom slučaju ne postoji problem koji smo naveli jer će lopta odnosno pokretna igračka pomerati laserski snop koji je u ovom slučaju zbog igračke ipak uhvatljiv.

Hranilica za mačke

Iako hranilica za mačke ne spada u klasične igračke, hranilica za mačke može sprečiti mačku da vas budi i uznemirava jer može samu sebe okupirati dobijanjem hrane. Postavite joj hranilicu u njen kutak. Međutim ukoliko je mačka pasivnije prirode, izbegnite ove hranilice ili ih nemojte prepuniti hranom jer će mački to samo da odmogne.

Hranilica za mačke

Pecaljka igračka za mačku

Pecaljka je vrsta igračke koja može satima zabavljati mačku. U pitanju je imitacija štapa za pecanje na kom se umesto udice nalazi plišana igračka, pero, zvonce ili loptica. Pecaljka pokreće njihovu lovačku prirodu i kada ste raspoloženi možete se igrati sa njom ali kada niste postoje varijacije u kojoj su pecaljka i “plen” fiksirani na osnovi.

Pecaljke za mačke

Krevet za mačke

Mačke prosto vole udobnost i toplotu! Krevet za mačke je odličan način da kontrolišete mačije navike i aktivnosti tako što ćete joj napraviti njen udoban kutak u kome se može opustiti i u kome će boraviti pre nego u vašem krevetu. Posmatrajte svoju mačku i u zavisnosti od toga gde najviše voli da odmara, odaberite takvu i ležaljku ili kućicu. Ukoliko voli da spava unutar nečega onda bi kuća za mačke bila najbolji izbor. Ukoliko pak najbrže zadrema na krevetu, na “otvorenom”, onda bi ležaljka za mačke bila bolji izbor. Ukoliko je pak ona vrsta mačke koja voli da spava na visini, razmislite o penjalici – grebalici sa kućicom.

Kreveti za mačke

Mačja metvica

Mačja metvica je biljka koja deluje stimulativno na mačke i podstiče ih na aktivnost i možete je naći u Pet Republic pet šopu. Osim toga ona ima i opuštajuće dejstvo i može pomoći u dresuri mačke. Samim tim je ovo odličan način da opustite nemirnu mačku ali i pokrenete onu lenju. Možete isprskati sprejem sa mirisom mačje travenjene igračke i samim tim je obradovati i opustiti.

Mačja metvica

Takođe možete odabrati igračku za mačke - pecaljku sa mačjom travom.

Tuneli za mačke

Mačke obožavaju skrivanje i zavlačenje ispod nameštaja, kreveta i odeće. One će uvek pre izabrati mesto gde se mogu ušuškati i gde ih neće tako lako pronaći nego visok nameštaj. Ukoliko je i vaša mačka takva možete joj nabaviti tunel za mačke. U njemu će pronaći svoj mir ukoliko joj treba a igračka u tunelu zabaviće je tom prilikom. Postavite igračke na početku ili kraju tunela ili izaberite tunel sa zvonom.

Tuneli za mačke

Ovo su samo neke iz bogate ponude Pet Republic pet šopa a na vama je da odaberete svoju kombinaciju i pružite mački kvalitetnu igru, razonodu ali i odmor.

Vrati se na listu blogova
Logo Raiffeisen Bank